Momenteel geen evenementen

Home » Vergunningen

Welke vergunningen heb je zoal nodig.

 

De organisatie van je festival valt en staat met het verkrijgen van vergunningen. Als organisator dien je bij de stad of gemeente, waar het evenement plaatsvindt, te informeren naar eventuele benodigde vergunningen. Maak sowieso melding van de organisatie van je festival aan de lokale overheid. Hieronder staan de meest belangrijke vergunningen die je waarschijnlijk nodig zult hebben voor je festival.

Evenementenvergunning

Afhankelijk van de grootte van het festival heb je een evenementenvergunning nodig. Wanneer het een heel klein festival betreft, volstaat soms het maken van een melding. De vergunninghouder is eindverantwoordelijke voor de orde en veiligheid van de deelnemers en bezoekers op het festivalterrein. In de vergunning staan alle maatregelen die genomen moeten worden bij calamiteiten.

Auteursrechten

Wanneer je gebruik maakt van muziek op je festival, dien je auteursrechten te betalen via Sabam (België) of Buma (Nederland). Naast de auteursrechten wordt er ook een passende vergoeding voor uitvoerders en producenten geïnd.

Geluidsoverlast

Muziek speelt vaak een belangrijke rol tijdens festivals. Wanneer het een groot festival betreft kan er sprake zijn van geluidsoverlast. Ga na of je hier een vergunning voor nodig hebt. Deze valt onder de noemer milieuvergunningen en zal het maximaal toegestane aantal decibels beperken.
Het kan zo zijn dat je nog andere vergunningen nodig hebt. Doe voor de zekerheid navraag bij de gemeente of stad waar het evenement plaatsvindt. Je kunt denken aan vergunningen m.b.t. sterke dranken, voeding, sluitingsuur, plaatsen van tenten, podia, stellingen en tribunes etc.

 

< Terug naar vorige pagina

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.